Novosti o odpadni embalaži

Loading Dogodki
14. januarja ob 9:00 - 12:00

V okviru projekta SPOT svetovanje Pomurje vas s partnerjem projekta Območno obrtno-podjetniško zbornico Murska Sobota vabimo na brezplačni seminar

NOVOSTI O ODPADNI EMBALAŽI   

v četrtek, 14. januarja 2021, ob 9.00 uri

preko programa ZOOM

Država je s pričetkom leta napovedala začetek veljavnosti nove Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, skladno s katero bodo morala vsa podjetja, ki na slovenski trg uvažajo ali dajejo embalirano blago, plačevati t.i. embalažnino.

V skladu z novo uredbo bo zavezanec za plačevanje stroškov za ravnanje z odpadno embalažo vsaka pravna oseba oz. samostojni podjetnik posameznik, registrirana na območju Republike Slovenije, ki daje na trg v Sloveniji embalirano blago ali embalažo, v katero se embalira blago na kraju prodaje. Prag, ki za plačevanje embalažnine obvezuje le podjetja, ki na trg letno dajo nad 15 ton embalaže, se z novo uredbo ukinja.

Da boste uredili vse potrebno v zvezi z obveznostjo, Vas vabimo na seminar, kjer vam bosta strokovnjaka Brigita Šarc in Goran Ambrož, predstavnika družbe Dinos, kjer so predlagano uredbo natančno preučili, predstavila enostavno rešitev, kako v okviru vaše poslovne dejavnosti urediti področje embalaže, da bo vaše poslovanje skladno z zakonodajo.

Vsebina seminarja:

 • Napovedane novosti za podjetja, ki dajejo embalažo oz. embalirano blago na trg
 • Kaj spada pod odpadno embalažo (merila za razvrščanje)
 • Kdo je po novi uredbi zavezanec za embalažnino
 • Kakšne so obveznosti zavezancev
  • Vodenje evidenc
  • Vključitev v embalažno shemo
  • Poročanje
 • Kako najenostavneje urediti področje embalaže

Naprošamo vas, da nam vaša vprašanja in dileme, povezane z embalažo, pošljete pred izvedbo seminarja, da vam bosta na njih predavatelja podal konkretne odgovore že na samem seminarju. Vprašanja nam posredujte do 11. januarja 2021 na mail: renata.stanko@ozs.si.

Strokovna izvajalca:

Brigita Šarc, vodja sektorja ekologije in tehnologije Dinos d.o.o.

Goran Ambrož, vodja sektorja Nekovine in DROE Dinos d.o.o.

Prijave

Prijave sprejemamo do 11.01.2021 na mail: renata.stanko@ozs.si ali  sonja.erjavec@ozs.si oziroma na tel: 02/521 40 10.

Ker bo seminar potekal preko programa ZOOM vas prosimo, da nam svojo prijavo pošljete na izpolnjeni prijavnici z navedbo e-pošte, na katero vam bomo dan pred izvedbo poslali povezavo za dostop.

prijavnica

Vabljeni da se nam pridružite in se prepričate, kako najenostavneje, v okviru vaše poslovne dejavnosti, urediti področje embalaže, da bo vaše poslovanje skladno z zakonodajo.

Seminar je za udeležence brezplačen.

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec

  Več informacij

  OOZ Murska Sobota