Ogled dobrih praks na Škofjeloškem območju, 11.4.2024

Loading Dogodki
11. aprila ob 6:00 - 21:00

V okviru projekta SPOT svetovanje Pomurje vas vabimo na brezplačni dohodek

 

OGLED DOBRIH PRAKS NA ŠKOFJELOŠKEM OBMOČJU,

 v četrtek, 11. aprila 2024

z odhodom avtobusa izpred OOZ M. Sobota ob 6.00 uri.

 

Z udeležbo na dogodku boste imeli priložnost spoznati podjetnike iz druge in svoje regije, razširiti svoje poslovne povezave ter pridobiti neprecenljive vpoglede v najnovejše trende in inovativne prakse v industriji in šolstvu.

PROGRAM DOGODKA:

 • 6.30 odhod avtobusa izpred OOZ Murska Sobota
 • 10.00 obisk in ogled podjetja LOTRIČ Meroslovje, d.o.o., Češnjica 48, Železniki
 • Skupina LOTRIČ Metrology združuje že preko 180 strokovnjakov s področja meroslovja, zaposlenih v osmih državah. Poleg matičnega podjetja LOTRIČ Meroslovje, ki že od svojih začetkov posluje v Selški dolini, v Železnikih deluje podjetje LOTRIČ Certificiranje ter PSM merilni sistemi v Ljubljani.
  • LOTRIČ Meroslovje je matično podjetje skupine LOTRIČ Metrology, v okviru katerega zagotavljajo najširši nabor meroslovnih rešitev. Izvajajo vse vrste pregledov merilnih instrumentov in naprav (kalibracije, kontrole, overitve, kvalifikacije) skladno z zahtevami zakonodaje, standardiziranimi postopki ali zahtevami kupcev. Snujejo, razvijajo in proizvajajo merilne sisteme po meri, zastopajo priznane svetovne blagovne znamke in svetujejo pri vsem merilnih problemih.
  • V okviru podjetja LOTRIČ Certificiranje ponujajo preskušanja materialov in proizvodov in poskrbijo, da lahko svojim strankam zagotovite le najbolje. So specialisti za preskušanja na področjih avtomobilske, plastične in gumarske ter kovinske industrije.
  • Podjetje PSM merilni sistemi je zastopnik vodilnih proizvajalcev procesne in industrijske avtomatizacije. V sklopu slednje zagotavljajo dovršeno merilno in programsko opremo za podporo kakovosti ter nadzoru proizvodnega procesa.
  • Hčerinska podjetja delujejo v Avstriji in Nemčiji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji ter Kraljevini Saudovi Arabiji, kjer so vzpostavljeni meroslovni laboratoriji.
 • 12.00 ogled Šolskega centra Škofja Loka, Podlubnik 1b, Škofja Loka
  • V okviru Šolskega centra Škofja Loka delujejo Srednja šola za strojništvo, Srednja šola za lesarstvo, Višja strokovna šola, Medpodjetniški izobraževalni center / izobraževanje odraslih in Dijaški dom.
  • Vse programe izvajajo v šolski in vajeniški obliki. V šolskem letu 2024/2025 uvajajo strokovno gimnazijo.
  • MIC sodeluje z lokalnim gospodarstvo in za njih izvajajo izobraževanja pridobivanja uporabnih in inovativnih znanj v realnem okolju. Poleg rednih šolskih in študijskih programov ter ustaljenih oblik izobraževanja odraslih (IOD) ponujamo možnost pridobitve različnih certifikatov – od potrdil o strokovni usposobljenosti do pridobitve nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) s področij strojništva in lesarstva.
 • 13.45 obisk OOZ Škofja Loka, Spodnji trg 2, Škofja Loka
  • Predstavitev OOZ Škofja Loka, njihove povezanosti in sodelovanja z okoljem
 • 15.15 ogled mesta Škofja Loka in Rokodelskega centra Škofja Loka
  • Škofja Loka je mistično srednjeveško mesto UNESCOve žive dediščine. Stari del mesta stoji na rečnih terasah in obsega Mestni trg in Spodnji trg. Na Mestnem trgu je odprt Center domače in umetnostne obrti, kjer se bomo spoznali z obrtmi, ki so značilne za to območje.
 • 16.00 Kosilo v gostilni Kašča, Spodnji trg 1, Škofja Loka

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za rast in povezovanje. Število mest je omejeno, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite in si zagotovite svoje mesto med uspešnimi podjetniki.

Vrnitev v Mursko Soboto je predvidena ob 21 uri.

Prijave zbiramo do četrtka, 4.4.2024 na telefon 02 521 40 10 oziroma na mail: renata.stanko@ozs.si.

 

Udeležba na dogodku je za vse udeležence brezplačna.

 

Predvideni termini ogledov so informativne narave. Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe časovnice.

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec

  Več informacij

  OOZ Murska Sobota