Povabilo na obisk Instituta “Jožef Stefan”

Loading Dogodki
2. marca ob 9:00 - 12:00

V četrtek, 2. marca 2023 ob 9.00 uri bo na Institutu “Jožef Stefan” v Ljubljani potekalo srečanje med člani OZS in raziskovalci IJS pod okriljem njihovega Centra za prenos tehnologij in inovacij. Cilj srečanja, ki ga organizira Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, je okrepiti sodelovanje in odgovoriti na konkretne izzive s katerimi se srečujejo mala podjetja in obrtniki. Raziskovalci IJS bodo najprej predstavili delovanje in organiziranost instituta, sledili pa bodo članom različnih strokovnih sekcij prilagojeni ogledi laboratorijev (5 sklopov) in individualni pogovori z raziskovalci.

Pet sklopov vodenih ogledov raziskovalnih laboratorijev IJS

Po sprejemu obrtnikov in podjetnikov na IJS se bodo ti razdelili v pet različnih tematskih skupin (glede lastno na izbiro udeleženca pri prijavi), ki si bodo pod vodstvom raziskovalcev IJS ogledale vsaka svoj sklop raziskovalnih laboratorijev.

Izbirate lahko torej med petimi sklopi ogledov raziskovalnih odsekov.

 • Avtomatizacija, procesi in telekomunikacije z ogledi laboratorijev E1, Odsek za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko, E2, Odsek za sisteme in vodenje, E5, Laboratorij za odprte sisteme in mreže, E6, Odsek za komunikacijske sisteme.
 • Informacijske tehnologije, umetna inteligenca z ogledi laboratorijev E3, Odsek za umetno inteligenco, E7, Odsek za računalniške sisteme, E8, Odsek za tehnologije znanja, E9, Odsek za inteligentne sisteme.
 • Obdelava in analiza površin z ogledi laboratorijev F3, Odsek za tanke plasti in površine, F4, Odsek za tehnologijo površin, F5, Odsek za fiziko trdne snovi, K3, Odsek za fizikalno in organsko kemijo.
 • Sinteza in analiza novih materialov z ogledi laboratorijev K5, Odsek za elektronsko keramiko, K7, Odsek za nanostrukturne materiale, K9, Odsek za raziskave sodobnih materialov, CEMM, Center za elektronsko mikroskopijo in mikroanalizo.
 • Vplivi na okolje, energetske rešitve z ogledi laboratorijev K1, Odsek za anorgansko kemijo in tehnologijo, O2, Odsek za znanosti o okolju, CEU, Center za energetsko učinkovitost.

Čeprav je dogodek brezplačen, se je za obisk dogodka za udeležbo potrebno prijaviti že pred samim obiskom (spletno prijavnica je tukaj: PRIJAVA), pri tem pa ne spreglejte tudi podrobnih opisov tematskih skupin in laboratorijev, poleg tega pa tudi shemo predlogov za oglede glede na vsebino naših strokovnih sekcij.

Individualna srečanja z raziskovalci IJS

Na podlagi vnaprej izraženih interesov in prijav obrtnikov in podjetnikov članov OZS bodo ob zaključku obiska na IJS organizirana tudi individualna srečanja z raziskovalci, ki bodo potekala po v naprej pripravljenem urniku in glede na prijave v že omenjeni spletni prijavnici. Šlo bo za kratke sestanke in konzultacije s ciljem predstavitve problemov in navezovanjem prvih stikov.

Pomembne povezave, priponke in dokumenti

Prijavnica na dogodek >>>

Pregled sklopov ogledov in odsekov IJS s tabelo primernosti po sekcijah >>>

Program dogodka >>>

 

Predviden urnik dogajanja

Obisk članov OZS na Institutu “Jožef Stefan”, četrtek, 2. marec 2023, Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana

 08:30 – 09:00      Prihod udeležencev

09:00 – 10:00      Plenarni del, Velika predavalnica

10:10 – 11:30      Ogledi raziskovalnih odsekov

11:30 –                 Individualni pogovori

Kontakt za več informacij: Valentina Melkić, sekretarka Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS (mail: valentina.melkic@ozs.si, tel.: 01 58 30 541)

Ne zamudite lepe priložnosti za ogled našega največjega znanstveno raziskovalnega instituta, navezovanja stikov z raziskovalci in prenos vrhunskega znanja v svoje delovne procese.

 

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Več informacij

  OOZ Murska Sobota