Spletni seminar: Povračilo stroškov prevoza na delo v zasebnem sektorju zaradi spremembe Uredbe in vprašanja cepljenja zaposlenih

Loading Dogodki
17. septembra ob 9:00 - 11:00

Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja je v letošnjem letu prinesla spremembe. Že to, od kdaj se Uredba upošteva, je bila dilema. Zato smo pripravili spletni seminar

 

Povračilo stroška prevoza na delo v zasebnem sektorju zaradi spremembe Uredbe

in

vprašanja cepljenja zaposlenih

 

ki bo

v petek, 17. septembra 2021, od 9.00 do 11.00 ure

preko programa ZOOM

 

V zasebnem sektorju septembra 2021 začnejo veljati spremembe uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Pri povračilu stroška prevoza na delo in z njega je najprej pomembna delovnopravna obravnava, šele nato ji sledi davčna. Zato mora delodajalec najprej vedeti, kakšno višino povračila mora delavcu izplačati, šele nato mora preveriti, kakšna je njegova davčna obravnava in ne obratno.

 

Program seminarja:

 • Katere spremembe uredba prinaša in od kdaj dalje veljajo?
 • Ali se zaradi spremembe spreminja tudi delovnopravna ureditev povračila prevoza na delo in z njega?
 • Koliko je sedaj največji neobdavčen in neoprispevčen znesek povračila?
 • Kaj pomeni 140 EUR?
 • Kdaj lahko delodajalec delavcu neobdavčeno povrne strošek mesečne vozovnice?
 • Kako lahko delodajalec spremeni višino povračila po kilometrini, če ga zavezuje kolektivna pogodba ali interni akt?
 • Ali lahko delodajalec interni akt spremeni in ga prilagodi uredbi?
 • Ali se lahko delodajalec odloči, da bo zaradi spremembe uredbe vsem delavcem povrnil strošek izračunan iz kilometrine, čeprav imajo delavci možnost javnega prevoza?
 • Kaj vse mora zaposleni razkriti glede covida-19?
 • Ali lahko delodajalec določi obvezno cepljenje za vsaj nekatere skupine ljudi in odpusti necepljene ljudi?
 • Ali lahko delodajalec za nove zaposlitve določi pogoj cepljen proti koroni?

Vodila ga bo predavateljica: mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno–podjetniški zbornici Slovenije, med leti 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih  in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si

 

Cena seminarja znaša 62 EUR. Za člane OOZ M. Sobota in njihove zaposlene (ob poravnani članarini) znaša cena 20 EUR, za člane ostalih pomurskih OOZ je cena 30 EUR (razliko krijejo zbornice).

 

Prijave sprejemamo preko izpolnjene prijavnice, ki jo posredujete na mail: ooz.ms@ozs.si ali na naslov OOZ M. Sobota, Lendavska ulica 33, 9000 Murska Sobota, do ponedeljka, 13. septembra 2021.

Prijavnico najdete tukaj: Prijavnica

 

Ker bo seminar potekal preko programa ZOOM vas prosimo, da nam svojo prijavo pošljete na izpolnjeni prijavnici z navedbo e-pošte, na katero vam bomo dan pred izvedbo poslali povezavo za dostop.

 

Vabljeni na seminar

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec  Več informacij

  OOZ Murska Sobota