Praznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota

Praznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota

Ob 55. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, je bilo v sklopu prireditve v petek, 6. 10. 2023 v Kulturnem domu Beltinci, vzdušje več kot svečano. Prireditev je zaznamovala bogata zgodovina obrtništva v regiji, saj je prvo združenje obrtnikov bilo ustanovljeno že leta 1968. Ob tej priložnosti so bila podeljena številna jubilejna priznanja za dolgoletno delo in uspeh v obrti.

Glasbena umetnica Julija Fajhtinger je s svojo avtorsko pesmijo “Loviva se” in drugimi, obogatila dogodek, prejemniki bronastih pečatov in posebnih priznanj pa so bili izpostavljeni kot zgled predanosti in truda, ki so jih vložili v svoje poslanstvo.

Posebno priznanje je bilo podeljeno regijski sekciji slikopleskarjev in fasaderjev za njihovo dolgoletno povezanost in humanitarne akcije, s katerimi spodbujajo tudi ugled in promocijo slikopleskarskega poklica med mladimi. V imenu sekcije je priznanje prejel predsednik sekcije, Pintarič Štefan. Ob tej priložnosti je bila izrečena globoka zahvala vsem upokojenim slikopleskarjem, ki so bili pobudniki in prvi izvajalci humanitarnih akcij.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, pod vodstvom predsednika gospoda Blaža Cvara, je na prireditvi podelila bronaste pečate za dolgoletno uspešno delo letošnjim jubilantom z več kot 50 letnimi družinskimi tradicijami. Med prejemniki so bili:

BANKO BORIS s.p., Avtoprevoznik, Strukovci

KOČAR ZLATKA s.p., Okrepčevalnica »Pri Zlatki«, Korovci

KRANJEC BOJAN s.p., Slikopleskarstvo, M. Sobota

HORVAT ERIKA s.p., Okrepčevalnica Horvat, Nemčavci

DASTROJ d.o.o., Nemčavci

ŠPILAK ANDREJ s.p., Eland, M. Sobota

MENCIGAR VINKO, s.p., Žagarstvo, Krašči

FUJS DRAGO s.p., Mizarstvo in IT storitve, Motovilci

ŽELEZEN BRANKO s.p., Gostilna Jelenov hram, Beznovci

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je prejela posebno priznanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije za dolgoletno povezovanje obrtnikov in podjetnikov ter krepitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema. Priznanje je v imenu zbornice prejela predsednica, gospa Verica Banfi.

Za sprostitev in dobro voljo po uradnem delu, sta poskrbela dva posebna gosta, Gorazd Žilavec in Miha Brajnik.

 

Prireditev, ki se je odvijala v odličnem vzdušju, je bila zaključena s prijetnim druženjem in pogostitvijo, ki so jo pripravili lokalni gostinci:

Okrepčevalnica-bistro Tanja, Tanja Dervarič s.p., gostilna – pizzeria Raj, Lidija Rajsar Ferencek s.p., gostilna Marič, Marjan Marič s.p., Lovenjakov dvor d.o.o.

Hvala vsem sodelujočim gostincem.

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in zahvala vsem udeležencem za soustvarjanje čudovitega dogodka, ki bo gotovo ostal v lepem spominu vsem, ki cenijo obrt in podjetništvo v Pomurju.

Do naslednje obletnice, ostajamo povezani in močni v skupnosti, ki zna ceniti tradicijo, trud in predanost obrti in podjetništva.

Nekaj utrinkov z obletnice:

Praznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota Praznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota Praznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska SobotaPraznovanje 55. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota