OOZ M. Sobota ima novega podjetnika leta 2019 in nova mojstra zbornice

Na slovesnosti ob 50. obletnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki se je odvila v GH Union v Ljubljani, je predsednik RS Borut Pahor, OZS vročil državno odlikovanje – red za zasluge. Prestižno priznanje Obrtnik leta 2019 je na slovesnosti prejel slikopleskar Aleksander Gorečan, Podjetnik leta 2019 pa je postal član OOZ M. Sobota, Peter Podlunšek iz podjetja Medicop. Mojstrske diplome je letos prejelo 47 mojstric in mojstrov, med njimi tudi Štefan Bunderla, kamnoseški mojster iz Grada ter Poredoš Tilen, mojster avtomehanik iz Brezovec.

Na OOZ M. Sobota smo izjemno veseli in ponosni, da imamo med našimi člani ponovno, zdaj že 5. prejemnika tega najvišjega prestižnega priznanja OZS in nove mojstre. Za njih smo na OOZ M. Sobota  pripravili  sprejem in obenem tiskovno konferenco, katere so se udeležili številni obrtniki in podjetniki. Vse prisotne je nagovoril tudi župan Mestne občine M. Sobota, g. Aleksander Jevšek.

Čestitke letošnjemu zdaj že petemu prejemniku najvišjega priznanja OZS – iz naše OOZ, so na sprejemu na v ponedeljek , 9.12.2019  izrekli tudi dosedanji obrtniki in podjetniki leta v okviru zbornice: Kodila Janko, Pavlinjek Štefan, Andrejek Miran ter obrtniški vzori: Banfi Verica in Tišler Janez. Na sprejemu smo čestitali tudi novima mojstroma zbornice, to sta Bunderla Štefan od Grada (kamnoseški mojster) in Poredoš Tilen (mojster avtomehanik). Hvala vsem prisotnim obrtnikom in podjetnikom ter medijem!