Sejem Megra 2023

MEGRA, 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale, obrti bo od 8. do 11. marca 2023 v Gornji Radgoni. Predstavil bo najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade bo opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev.

Sejem MEGRA bo v sredo, 8. marca slavnostno otvorila mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo.

Sejem MEGRA bo odprt od srede 8. do sobote, 11. marca 2023 od 9.00 do 17.00 ure.

 Cene enodnevnih vstopnic: odrasli – 5,00 €, upokojenci in starejši od 60 let – 3,00 €

Parkiranje je brezplačno!

ČLANI OOZ M. SOBOTA lahko za vstop na sejem, na zbornici prevzamejo brezplačni poslovni kupon.

Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico in Zavodom RS za zaposlovanje OS M. Sobota, pripravljamo v sklopu letošnjega

  1. mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunale in  obrti  – MEGRA,  v petek, 10. marca 2023 od 9. – 12. ure predstavitev poklicev v gradbeništvu na sejmu MEGRA 

Obrtniki in podjetniki bodo predstavili poklice:

  • zidar, tesar, klepar krovec, keramičar in kamnosek – v hali A (razstavni prostor 30)
  • slikopleskar – v hali B (razstavni prostor 805)
  • voznik in strojnik gradbene mehanizacije – (razstavni prostor zunaj Z/2022)

S predstavitvijo posameznih poklicev želimo mlade, ki so pred zelo pomembno odločitvijo o svoji nadaljnji poklicni poti, seznaniti s poklici v gradbeništvu ter možnostmi zaposlitve.

Za mlade bo zanimivo pod organizacijo Sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS, tudi pilotno usposabljanje slikopleskarjev – slikopleskarska akademija na tematiko učenje tradicionalnih slikopleskarskih tehnik: imitacija lesa in imitacija kamna, ki bo potekalo v hali B.

Vabljeni na sejem MEGRA in predstavitev poklicev v gradbeništvu!