Novosti pri refundaciji nadomestila plače

Novosti pri refundaciji nadomestila plače

S 1. 7. 2023 je bila na portalu SPOT uvedena nova elektronska storitev  – Podatki za izračun osnove nadomestila plače. Delodajalcem je po novem omogočen elektronski dostop do podatkov, ki jih potrebujete za pripravo zahtevka in obračuna nadomestila plače v primeru začasne zadržanosti od dela zaradi zdravstvenih razlogov za nove delavce.

Podrobnejše informacije o vsebini in načinu uporabe nove e-storitve na portalu SPOT smo predstavili na delavnici, ki smo jo skupaj z Martino Copot in sodelavkami ZZZS, OS Murska Sobota izvedli 15.6.2023.

Poleg navodil, kako priti do podatkov na portalu SPOT in grafičnega prikaza so slušatelji osvežili potrebno znanje s področja nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, kar bo omogočilo skrajšanje časa za povračilo sredstev.

Novosti pri refundaciji nadomestila plačeNovosti pri refundaciji nadomestila plačeNovosti pri refundaciji nadomestila plače

Projekt »JR podporno okolje 2023«

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija