Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov in prepoved odpuščanja delavcev po interventni zakonodaji

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov in prepoved odpuščanja delavcev po interventni zakonodaji

V torek, 23.3.2021 smo izvedli seminar, z mogoče ne ravno prijetno, vendar aktualno vsebino za trenutne razmere, Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov in prepoved odpuščanja delavcev po interventni zakonodaji.

Leto 2020 je bilo za poslovanje v nekaterih dejavnostih zelo drugačno. Kljub optimizmu, da se bo kaj izboljšalo oz. da se bodo zadeve normalizirale, pa delodajalcem optimizem upada. Tudi vera, da bo tako, kot je bilo nekoč, je vse manjša. In na podlagi tega je razmišljanje o  zmanjševanju delovne sile prisotno pri velikem številu delodajalcev.

Zato je seminar, ki smo ga izvedli s predavateljico Nino Ličar, kako se na zakonit način lotiti odpuščanja iz poslovnih razlogov in katere pravice in obveznosti je pri tem potrebno upoštevati, v tem trenutku zelo dobrodošel, da se podjetniki in ostali delodajalci  opolnomočijo s potrebnim znanjem.

 

Projekt »SPOT svetovanje POMURJE 2018-2022 «

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija