Ponovno odprti vavčerji

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo je v petek, 12.2.2021 objavil 13 javnih pozivov za vavčerje, in sicer za:

 1. certifikate kakovosti,
 2. udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino,
 3. udeležbe na mednarodnih forumih,
 4. patente, modele znamke,
 5. kibernetsko varnost,
 6. dvig digitalnih kompetenc,
 7. digitalni marketing,
 8. uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM,
 9. prenos lastništva,
 10. prototipiranje,
 11. statusno preoblikovanje družb,
 12. pripravo digitalne strategije,
 13. tržne raziskave tujih trgov.

Gre za pozive manjših vrednosti (maximalno 9.999,00 eurov), katerih vloge so enostavne in se oddajo v elektronski obliki preko portala Javnega sklada RS za podjetništvo.

Vavčerji so nam že poznani. Je pa v letošnjem letu nekaj novosti pri oddaji vloge v primerjavi z izkušnjami od prej.

Vlogo je še zmeraj mogoče oddati le elektronsko, preko ePortala Slovenskega podjetniškega sklada.

Zato se je potrebno najprej registrirati na ePortalu Sklada.

Vlogo lahko oddate sami, saj je postopek in dokumentacija za izpolnjevanje in oddajo vloge zelo poenostavljena. V kolikor pa menite, da potrebujete strokovno pomoč pri pripravi vloge, lahko ob registraciji svojega podjetja na ePortalu Slovenskega podjetniškega sklada ali kasneje, dodate svetovalca, ki vam bo pomagal pri pripravi vloge. Vendar boste lahko izbrali le tistega svetovalca, ki je registriran na ePortalu Sklada.

Ko bo vloga izpolnjena sledi podpisovanje in oddaja vloge.

Podpisovanje vloge se izvede preko dvofaktorskega podpisovanja. To pomeni, da se prijavitelj najprej prijavi v ePortal Slovenskega podjetniškega sklada (https://eportal.podjetniskisklad.si). Po prijavi bo prijavitelj na e-mail zakonitega zastopnika prijavitelja prejel povezavo, kamor bo kliknil in nato vpisal enkratno geslo (SMS žeton), ki ga bo prejel na mobilno številko zakonitega zastopnika prijavitelja. Z vnosom enkratnega gesla (SMS žetona) se zaključi podpis vloge. Sledi še oddaja vloge.

V kolikor se odločite za svetovalca, bo po zaključku podpisa vloge s strani zakonitega zastopnika prijavitelja, vaš svetovalec dobil obvestilo, da je vloga s strani zakonitega zastopnika podpisana. Svetovalec bo lahko naknadno, preden bo oddal vlogo, nalagal tudi še morebitne dodatne dokumente. V primeru, da ste se odločili za svetovalca, bo na koncu vlogo (podpisano s strani zakonitega zastopnika prijavitelja), oddal svetovalec.

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo prijavitelje opozarja, da v kolikor oddajo vlogo, ki ni podpisana na zgoraj opisan način s strani zakonitega zastopnika prijavitelja (navedenega v Poslovnem registru RS), bo vloga kot neustrezna zavrnjena.

Prijavitelji boste praviloma v roku 15 delovnih dni od oddaje vloge, dobili obvestilo o odločitvi o dodelitvi sredstev. Prejeli boste pogodbo, ki bo v elektronski obliki in jo bo moral v roku 8 dni digitalno podpisati zakoniti zastopnik podjetja.

Zato vam priporočamo, da v kolikor še nimate kvalificiranega digitalnega potrdila, ki glasi na zastopnika podjetja, da si ga uredite čim prej.

Namreč vročanje ter podpisovanje pogodb bo potekalo le v digitalni obliki, in sicer na podlagi kvalificiranega digitalnega potrdila za poslovne subjekte. S kvalificiranim digitalnim potrdilom v elektronskem poslovanju izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo se je potrudil in postopke oddaje vloge, podpisovanje pogodbe in oddaje zahtevkov poenostavil. Vse z namenom, da bi prihranili čas, kakor tudi denar, namenjen za pripravo vloge.

V kolikor pa bi pomoč vseeno potrebovali, se lahko, za brezplačno pomoč, obrnete tudi na svetovalce SPOT svetovanje, na številko 041 747 550.

 

Renata Stanko, SPOT svetovanje Pomurje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija